Manage account

Onze visie

Onze visie

Hoewel het toendragebied door velen zal worden geassocieerd met een panorama van kou en leegte, zien wij juist een landschap van mogelijkheden.

De toendra huisvest een kleurrijk ecosysteem van unieke vegetatie, diersoorten en grondstoffen, waarvan slechts een klein deel voor ons zichtbaar is. Eigenlijk net zoals bij een website; het meeste werk gebeurt onder de oppervlakte.

Toendra.net is ontstaan vanuit onze ontdekking dat de waarde van prettige, goed functionerende websites door veel organisaties wordt onderschat. Met name het groeiende aantal digitaal onderlegde internetgebruikers verwacht dat een moderne website minimaal aan hun wensen voldoet - maar liever nog laten ze zich verrassen.

Websites met onhandige navigatie, houterige teksten of een verouderde vormgeving zorgen tegenwoordig voor directe imagoschade ten koste van de bijbehorende organisatie. De kwaliteit van je website is belangrijker dan ooit. Hieronder vertellen we je daar meer over.

Ons logo is gebaseerd op de belangrijkste kenmerken van Toendra.net

Het probleem

Voor bedrijven en organisaties is het altijd een uitdaging om de communicatie met de klant te optimaliseren. De klant heeft een vrijwel constante behoefte aan het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie in een zo kort mogelijke tijd en met zo min mogelijk inspanning. Om de interesse van de klant te behouden, is het daarom van belang dat een organisatie voldoet aan deze behoefte. Volgens ons is een website door de hoge mate van toegankelijkheid een belangrijk medium voor kwalitatieve communicatie met (potentiële) klanten. Wij zien een website echter niet slechts als informatievoorziening, maar als een compacte visualisatie van alles waar de organisatie voor staat. Een interactief visitekaartje, waarmee een bezoeker snel kan aanvoelen of een organisatie bij hem of haar past.

Het aantal eisen dat tegenwoordig aan een goed functionerende website wordt gesteld stijgt gestaag. Het wordt daardoor lastiger om je website goed bij te houden. Websites die niet (regelmatig) genoeg aandacht krijgen, raken in verval. Weergegeven informatie is niet meer actueel, snelkoppelingen werken niet meer, de opmaak is achterhaald. Wanneer bezoekers dit merken verliezen ze hun interesse, waarmee jij riskeert een (potentiële) klant te verliezen.

Bijvoorbeeld, steeds vaker wordt het door chatboxen of enquêtes mogelijk om een website direct van terugkoppeling te voorzien. De website moet daarvoor echter geprepareerd zijn voor tweezijdige communicatie; iets dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Daarnaast is het frequent aanbieden van interessante en aantrekkelijke content een groeiende uitdaging in de hedendaagse digitale maatschappij, waar duizenden even schreeuwerige als gelikte posts om de aandacht van de gebruiker vechten. Hoe kun je als onderneming kwalitatieve en unieke content blijven bieden terwijl de spanningsbogen van prospects steeds korter worden en de concurrentie toeneemt?

Hoe wij helpen

Wij van Toendra.net bieden hulp bij het up-to-date en interessant houden van jouw website. Ons doel is om bezoekers een warm welkom te geven wanneer ze jouw website bezoeken, met daarbij alle benodigdheden voor het bepalen van hun attitude ten opzichte van je organisatie. Een website die volledig voorziet in de behoeften van de bezoeker, binnen de kaders van de bedrijfsvisie.

Om te voorkomen dat een website in verval kan raken, ondersteunen we jou als opdrachtgever allereerst in het ontwerpen en ontwikkelen van een toegankelijke website die past bij het bedrijf en bij haar doelgroep. Zo creëren we een stevige basis die de aandacht van bezoekers trekt. Vervolgens is het zaak om deze aandacht vast te houden. Ook hierbij biedt Toendra.net hulp: we houden de website up-to-date en zorgen dat de opmaak en de content meeverandert met de tijdsgeest en de behoeften van de doelgroep, zodat deze geïnteresseerd blijft. De website raakt hierdoor niet in verval en het bedrijf hoeft minder tijd te investeren in het onderhouden van de website.

In het aantrekkelijk maken en houden van de website is een grote rol weggelegd voor optimalisering van de tekstuele inhoud. Een hoge leesbaarheid van de geschreven informatie is cruciaal voor het aanzien van uw onderneming; een rol die te vaak wordt onderschat. We ondersteunen u in het ontwikkelen van een unieke, representatieve schrijfstijl en hoogwaardige, sprekende teksten.

Wat we nog meer doen

De toendra is een natuurlandschap dat zich onderscheidt door de permanent bevroren ondergrond wegens het koude klimaat (met een gemiddelde temperatuur van -28 graden Celsius). Dit fenomeen wordt permafrost genoemd. Het landschap is hierdoor ongeschikt voor het laten groeien van bomen, maar biedt ruimte aan een unieke soort lage vegetatie die slechts voorkomt in gebieden als deze. Ook is de toendra een leefgebied voor een groot aantal diersoorten, zoals de poolvos, de kariboe en de ijsbeer. Deze dieren hebben zich volledig aangepast aan het extreme klimaat.

Het bestaan van de toendra wordt bedreigd door de opwarming van de aarde. Wanneer een groot gedeelte van de permafrost smelt, raakt het gehele ecosysteem uit balans waardoor vele planten- en diersoorten zullen uitsterven. Daarnaast bevat de permafrost grote hoeveelheden methaan, die bij het smelten van de permafrost in de atmosfeer terechtkomen en daarmee het opwarmingsproces van de aarde versnellen.

Wij van Toendra.net voelen ons verantwoordelijk voor het behouden van de leefbaarheid op aarde voor toekomstige generaties en zijn hiermee genoodzaakt een steentje bij te dragen aan het tegengaan van bovenstaande desastreuze veranderingen. Dit doen we door een deel van onze jaaromzet te doneren aan het Wereld Natuur Fonds. Het WNF is de grootste onafhankelijke natuurorganisatie ter wereld en loopt voorop in de strijd tegen klimaatverandering. Jaarlijks zullen wij 1% van onze winst doneren aan het WNF om hen te steunen in dit gevecht.

Blijf op de hoogte via onze LinkedIn-bedrijfspagina.